gris.jpg
Publisert: 24/09-2009
Kateogri: Aktuelle artikler

Ingen renteendring.

Sentralbanksjefen valgte å holde renten uendret. Det synes Småbedriftsforbundet er en klok avgjørelse.

Sentralbanken forutsetter likevel nærmest at vi står fremfor en snarlig rentehevning og rentehevninger som perler på en snor neste år. Det tror vi er forhastede konklusjoner.
Verdensøkonomien har hatt en kraftig smell, og de fleste land strever med svak utvikling i industrien, fall generelt i aktiviteten, stor arbeidsledighet og lav inflasjon.

Og selv om Norge har mindre alvorlige konsekvenser av finanskrisen enn våre naboland, så er det dem vi handler med.

Småbedriftsforbundet mener at norsk eksportindustri fortjener lav rente og en kronekurs som er stabil.

Konsekvensen av bare uendret rente var at kronen styrket seg betydelig. Med høyere rente må man forvente enda sterkere kronekurs. Det er  uheldig for våre små og mellomstore eksportbedrifter.

Kronargumentet for en høyere rente er et boligmarked som stiger i pris. Vi vil påpeke at med et betydelig  fall i oppstart av nye  boligprosjekt er det uunngåelig. Men fortatt lav rente er nødvendig for å få i gang nye boligprosjekter, og bare det kan stagge prisstigningen på boliger.