erna_solberg_165_220_2.jpg
Publisert: 14/01-2016
Kateogri: Nyheter, Aktuelle artikler, Leder

Innfør norsk ROT- og RUT fradrag nå !

Småbedriftsforbundet sendte den 7.1.2016 brev til statsminister og næringsministeren. Det er nå mer enn 5 år siden Småbedriftsforbundet sist tok dette opp med norske myndigheter. Vårt håp er at dette også blir inført i Norge. ROT-avdrag er uten tvil den beste, hurtigste og mest effektive måten å hjelpe småbedriftene i Norge i det nye året 2016.

- Vi ønsker en ordning i Norge slik svenske myndigheter har innført for å stimulere næringslivet i landet. Det er ingen tvil om at den svenske regjeringen har lagt et gullegg  ved å stimulere kraftig til private investeringer.

Sverige innførte den 8. desember 2008 en ordning de kaller ROT-avdraget. Det betyr at enhver som bruker en snekker, rørlegger, flislegger eller lignende får halvdelen av utlegget til lønnskostnader i reduksjon på skatten.  Opp til kr. 100.000,- kan en borger bruke til for eksempel å reparere badet, bytte kjøkken bygge garasje eller male noen vegger. Og halvdelen blir reduksjon på skatteseddelen. Det er nærmest uendelig av arbeidsoppgaver som skriker etter å bli utført. For mer informasjon om det svenske ROT-avdraget og hvordan dette fungerer, se skatteverkets hjemmeside, www.skatteverket.se.

ROT-fradraget har mange fordeler.

- For det første er ROT- avdraget laget slik at en kan redusere skatteinnbetalinger umiddelbart etter at jobben er gjort. Mange sitter på gjerdet og venter med investeringer i hjemmet. Det er nå på tide at myndighetene tar et tilsvarende initiativ i Norge, som kan oppmuntre til nye investeringer.

-For det andre forsvinner svart arbeid. Det blir rett og slett ikke lønnsomt. Alle vil ha kvittering og få redusert skatten med halvdelen av rekningen.

-For det tredje vil det bety redusert arbeidsledighet og dermed redusert ledighetstrygd.

-For det fjerde kan staten spare store beløp på offentlige budsjetter i finanskrisepakker som bare gir kortsiktige løsninger. ROT-avdraget gir en langsiktig hjelp som får hjulene i gang.

Småbedriftsforbundet  mener at ROT-avdraget er viktig, ettersom veksten i arbeidsoppgaver vil skje overalt i landet og derfor være et godt distriktspolitiks tiltak. Og resultatene vil vise seg ganske umiddelbart.

ROT- avdraget vil gi synlige resultat i økonomien umiddelbart. Den som skal fikse kjøkkenet eller badet, vet hva de vil. Planene er klar i hodet til eieren og kan bare bestilles. -Og det er nødvendig nå.!

ROT-avdraget er en gullerot for enhver som faktisk har arbeid, lønn og penger i banken. ROT- avdraget har vist seg å fungere meget godt i Sverige. Det er derfor svært viktig at de politiske myndigheter nå omgående tar dette opp til behandling, ettersom dette er et tiltak som vil bety et meget godt vitamintilskudd for småbedriftene i Norge.

Vi forventer nå at regjeringen ser fordelene med ROT-avdraget som vil gi en sunn økonomi og arbeid til mange.Vi ser at dette har vært bra for Sveriges økonomi, og også Sosialdemokratene i Sverige støtter i dag ordningen. ROT-avdraget vil ha minst like stor effekt i Norge, og vil stimulere norske bedrifter og hjelpe landet på en positiv måte til et godt nytt år 2016.