beersheva1.jpg
Publisert: 10/12-2015

Småbedriftsforbundets skogsplanting i Israel

I samsvar med tidligere landsmøtevedtak, er vi stolt over å kunne informere om at Småbedriftsforbundet sommeren 2015 endelig kunne bidra med skogsplanting i Israel.
Området vi fikk tildelt er Dudaim Forest, nord for Beer Sheva i Negev ørkenen. Kr 75.000.- ble overført for planting av 1000 trær. Dette representer en LUND. Småbedriftsforbundet har fått avsatt område til en egen SKOG,som betyr 10 x 1000 trær. Vårt område er nå del av prosjektet "Det grønne beltet" i Beèr Sheva. Prosjektets mål er å fremme økologisk mangfold i området samt bekjempe ørkenspredning.

Den raske veksten i Beèr Sheva metropolen krever utvikling av grønne områder for å øke livskvaliteten for beboerne i denne vakre, men tørre delen av Israel. Grønne belter er viktig i alle moderne og urbane områder, men de er av spesiell betydning i ørkenen. I ørkenen kan de grønne beltene hjelpe til med å bekjempe tilfeller av ørkenspredning. Målet er ikke å skape en tett skog etter den europeiske eller nordamerikanske modellen, men å skape et grønt miljø egnet til ørkenen. Denne tilnærmingen er kjent som "savannization" og omfatter teknikker som å plante trær i limans (forsenkninger der overflateavrenning samles), bygge deminger for å lagre flomvannet og terasser for å hindre erosjon. De treslag som brukes i dette prosjektet er tilpasset tøffe ørkenforhold.

Småbedriftsforbundets støtte til dette prosjektet i "Det grønne beltet - Beèr Sheva" vil forbedre miljøet og kvaliteten på livet i og rundt "Den Grønne voksende metropolen Beèr Sheva".