molde_landsm_te_8_3.jpg
Skrevet av
Publisert: 09/09-2010

Vellykket landsmøte i Molde 6.-7. september

Landsmøtet ble avviklet i strålende solskinn med glade mennesker som ser med optimisme fremover på virksomheten i Småbedriftsforbundet. Det ble også tid til å se litt av ”Rosenes by” og sightseeing blant annet til utsiktspunktet Varden med storslått utsikt over de 220 fjelltoppene som omkranser byen.

Varaordfører Torill Hovdenak ønsket landsmøtedeltakerne velkommen til Molde by og fortalte hva kommunen gjør for å legge til rette for næringsutvikling i byen og regionen. Molde har 25000 innbyggere og er fylkets største industriby med 2000 ansatte i industrien og på landsbasis er den på 8. plass . Molde Næringsforum med sine 220 medlemsbedrifter har en kontinuerlig dialog med kommunen om langtidsplanlegging og markedsføring av regionen. Dette er et unikt samarbeid mellom det offentlige og en privat aktør og mange andre kommuner har vist interesse for modellen.

Molde er også en utdanningsby med 1500 studenter hvorav 160 internasjonale studenter fra 40 nasjoner. Logistikkstudiet er særskilt anerkjent og kombinert med økonomi og it gir det en unik kompetanse som er ettertraktet i jobbmarkedet.