Om oss | Kontakt oss | Bli medlem  

ISRAEL - et land å samarbeide med - ikke til å boikotte.
Israel er det eneste demokratiske landet i Midt-østen, og har den største konsentrasjonen av innovasjon og entreprenørskap pr. kvadratkilometer i verden i dag. I stedet for å boikotte, må Norge heller utvikle samarbeidet med landet.Stiftelsen Morgenstjernen i Asker, har nylig bidratt økonomisk med utvikling av en ny hjemmeside på norsk som viser noen av de aktuelle områder som norske bedrifter kan utvikle nytt og spennende samarbeid.

Gå inn på : www.Siliconwadi.no

for nærmere informasjon.

Statsminister Benyamin Netanyahu uttalte nylig at flere land nå vil kunngjøre opprettelsen av diplomatiske forbindelser med Israel. Flere muslimske land har tilnærmet seg Israel de siste årene, og jødestaten har i dag bilaterale forbindelser med 160 land. Netanyahu sa at det nå nesten ikke går en dag uten at land gir uttrykk for at de ønsker å opprette nye forbindelser med Israel på grunn av landets økonomi, teknologi og etterretning.
Israel og Storbritania skal denne uken starte forhandlinger om en ny frihandelseavtale mellom landene. Strobritannias beslutning om å gå ut av EU-systemet, gjør at de nå vil forhandle nye handelsavtaler med flere land. Dette er eksempel som også Norge bør følge opp. Les mer om Israel på www.MIFF.no


overarbeidet_2_4.jpg Regnskapslovutvalget - delutredning II
Regnskapslovutvalget har lagt frem sin andre delutredning om ny norsk regnskapslov. Det mest omfattende av de temaene utvalget tar opp, gjelder årsberetningen.Her foreslår utvalget blant annet at små foretak ikke skal ha plikt til å utarbeide årsberetning i det hele tatt. Dette er forhold som Småbedriftsforbundet hilser velkommen og gir sin fulle støtte til.

Utvalget foreslår også at småbedrifter som ikke omfattes av regnskapsdirektivet, vil kunne nøye seg med å offentliggjøre noen hovedtall fra næringsoppgaven. Etter Småbedriftsforbundet vurdering, er dette svært gledelige - og reelle forenklinger for småbedriftene i Norge.

maland-n_ringsminister.jpg Innfør norsk ROT- og RUT fradrag nå !
Småbedriftsforbundet sendte den 7.1.2016 brev til statsminister og næringsministeren. Det er nå mer enn 5 år siden Småbedriftsforbundet sist tok dette opp med norske myndigheter. Vårt håp er at dette også blir inført i Norge. ROT-avdrag er uten tvil den beste, hurtigste og mest effektive måten å hjelpe småbedriftene i Norge i det nye året 2016.

beersheva1_1.jpg Småbedriftsforbundets skogsplanting i Israel
I samsvar med tidligere landsmøtevedtak, er vi stolt over å kunne informere om at Småbedriftsforbundet sommeren 2015 endelig kunne bidra med skogsplanting i Israel.
Området vi fikk tildelt er Dudaim Forest, nord for Beer Sheva i Negev ørkenen. Kr 75.000.- ble overført for planting av 1000 trær. Dette representer en LUND. Småbedriftsforbundet har fått avsatt område til en egen SKOG,som betyr 10 x 1000 trær. Vårt område er nå del av prosjektet "Det grønne beltet" i Beèr Sheva. Prosjektets mål er å fremme økologisk mangfold i området samt bekjempe ørkenspredning.


overarbeidet_2_2.jpg Høringsuttalelse vedr. ny lov om regnskapsplikt
Småbedriftsforbundets høringsuttalelse ble sendt Finansdepartementet den 2. desember 2015.

I samsvar med regnskapslovgivningen i våre naboland Sverige og Danmark, vil vi at foretaksklassen "Mikroforetak" innføres i norsk regnskapslovgivning. For denne gruppen, med terskelverdier for balansesum under 2,75 mill, nettoomsetning mindre enn 5,5 mill og under 10 ansatte, föreslås at regnskapsplikt først inntrer dersom en av terskelverdiene er overskredet, uavhengig av juridisk form.


bilde_small_busines_2_thumb_2.jpg Møte med Skattedirektoratet i september
Småbedriftsforbundet tilkjennega på møtet et sterkt ønske om at myndighetene bør ta utgangspunkt i virksomhetens regnskapstall på kontonivå. De fleste av de minste virksomhetene setter opp sine regnskap med skattemessige verdier. Vårt forslag er at bokført informasjon rapporteres til myndighetene ved årsskiftet. Myndighetene bearbeider så dette, og presenterer et grunnlag til beskatning som returneres til skatteyter for kontroll og godkjennelse.

Firmahytte i Sverige
Stuga ved Vänern i Sverige til leie for medlemmene i Småbedriftsforbundet til kr 120.- pr. døgn!

Sommerstuen ligger näre Vänerns strand ved Svanvik hytteområde, ca 5 minutts sykkelvei fra Lidköping. Du kan også følge sykkelveien til vakre Kinnekulle i Götene, hvor det finns store muligheter for naturopplevelser, vandringsleder, middelalder kirker, helleristninger, kalkbrudd, håndverkssentrum, badeplasser, m.m.
Stuen består av kjøkken, hverdagsrom, soverom og baderom. Her finnes også en gjestestue med altan samt en redskapsbod.

sbf_hytter_1.jpg Firmahytter
Som medlem av Småbedriftsforbundet har din bedrift og dine ansatte tilgang til flere firmahytter i Norge og utlandet. For medlemmer dekker Småbedriftsforbundet 30% av leiekostnaden for hytten på Bjorli og sommarstuen i Sverige kan leies av medlemmene for kr 120.- pr. dag. For de øvrige firmahyttene avtales prisen direkte med huseier.
OBS! Husk å oppgi ditt medlemsnummer ved bestilling.

Nytter_aa_kjempe.jpg Det nytter å kjempe! Ditt bidrag teller!
Les hvordan et medlem av Småbedriftsforbundet har bidratt til at revisjonsplikten for små aksjeselskaper opphørte fra 2011.molde_landsm_te_8_4.jpg Vellykket landsmøte i Molde 6.-7. september
Landsmøtet ble avviklet i strålende solskinn med glade mennesker som ser med optimisme fremover på virksomheten i Småbedriftsforbundet. Det ble også tid til å se litt av ”Rosenes by” og sightseeing blant annet til utsiktspunktet Varden med storslått utsikt over de 220 fjelltoppene som omkranser byen.

Construction_worker_1.jpg HMS kurs
Vi inviterer til HMS-kurs for ledere. Disse kursene er et rimelig tilbud til bedriften for å oppfyller de lovpålagte krav, samt at man opprettholder et fokus på bedriftens interne HMS-arbeide. Meld deg på i dag!

farogbarn_170x69.jpg SBF-medlem starter pappamagasin!
Da gründeren Fred Johan Ødegård ble pappa for fire år siden, fant han nesten bare litteratur om og for mødre. Nå lanserer han pappamagasinet «FAR OG BARN». Den perfekte gave til alle fedre!hms-kurs_2_.jpg På HMS-kurs lengst i sør
Et HMS-kurs trenger ikke være bare tørr teori. Det inneholder også et godt måltid mat, muligheten til å møte nye mennesker og utveksling av tanker rundt arbeidssituasjon og de daglige ut-fordringer.

sperreb_nd2_1.jpg MELD DEG PÅ LOVPÅLAGT HMS-KURS NÅ!
HMS-kurs er lønnsomt – både for bedriften og de ansatte.

Vianor_1.JPG Sommerkampanje fra Vianor
Til bedrifter og ansatte i Småbedriftsforbundet. Benytt sommerens medlemsfordel og spar penger. Vianor har nå kampanje på oljeskift, AC-Service og AC-Rens!!!

vianor_1.jpg Vårkampanje på dekk og felger
Til bedrifter og ansatte i Småbedriftsforbundet. Benytt vårens medlemsfordel og spar penger på dekkskifte. Vianor gir medlemmer meget gode rabatter på dekk og felger.

konkurs-366x149_1.jpg Nær 5000 konkurser i år
I fjor gikk 3542 norske bedrifter konkurs. I år kan vi nærme oss 5000, sier direktør Gabor Molnar i kredittopplysningsbyrået Experian.

skuffet_2.jpg Taperne i statsbudsjettet
Statsbudsjettet er gedigent. Og veksten er stor. Offentlig sektor vokser og det er selvsagt på bekostning av privat sektor. Men det visste man jo at ville skje med rødgrønt flertall.

bygninger_1.jpg Formueskatt skaper arbeidsledighet
Regjeringens politikk henger ikke sammen. De vil heller ”ta fra de rike” enn å skaffe arbeidsplasser til folket.

skjema_1.jpg 60 milliarder
Skjemaveldet koster næringslivet rundt 60 milliarder årlig.

2_MortenEriksen_1.jpg Amfa Finans med tilbud til medlemsbedriftene
Selg din faktura til oss og få pengene på dagen!

Hva med å få betaling for dine fakturaer umiddelbart?

I steden for å vente 30 dager på at kunden skal betale regningen, så kan du nå velge å få pengene på dagen. Det tilbyr Amfa Finans deg.Styringsrenta Mot null
Styringsrenta er satt ned til 1,5 %. Og den kan bli enda lavere.
Det er godt for boligbransjen, bygg og annlegg, de som har høye lån og de som brenner inne med næringseiendommer eller bolighus som skulle vært solgt. Det blir lettere å betjene lån.


j0403071_1.jpg Etter krisen
Financial Times skrev nylig om hvordan husholdningenes gjeld nå blir ”sosialisert”. Alle hus -lånene som er misligholdt (ikke minst i USA) forsvinner nemlig ikke. De er overlatt til bankene som gjennom de mange krisepakkene flytter gjelden over på staten.

j0382663_1.jpg En dollar i myndighetenes hender, krymper
Myndighetene kan ikke lage nye arbeidsplasser. Det er et falskneri. En dollar i myndighetenes hender krymper, mens den vokser i privat forvaltning, mener de konservative i USA. Småbedriftsforbundet konstaterer at debatten ”over there” ligner en del av debatten her hjemme.

<< forrige side    neste side >>

SamarbeidspartnereSm�bedriftsforbundet © 2018.
Utviklet av
Concepier